PARTNERS


CLOUDFORYOU

‘meetroo weet ingewikkelde trajecten snel en eenvoudig te realiseren’ 

CLOUDFORYOU ontzorgt het MKB op ICT-gebied, specifiek door de inzet van cloudoplossingen van Microsoft. Oplossingen als Office 365, Microsoft CRM online en Windows InTune. Organisaties
die tijds- en plaatsonafhankelijk willen werken, kunnen terecht bij CLOUDFORYOU.

Bijzonder is dat zij dit op abonnementsbasis doen: klanten van CLOUDFORYOU betalen per gebruiker per maand. Komen er gebruikers bij of gaan er juist gebruikers af? Geen probleem; de klant kan direct het abonnement bijstellen. Daarmee zijn de tijden van (onverwacht) grote ICT-investeringen voorbij. De klant weet altijd precies waar hij aan toe is. Om meer tijd aan de klant te besteden, werkt CLOUDFORYOU zo veel mogelijk op afstand – uiteraard: via de cloud.

De oude Situatie

Wanneer klanten van CLOUDFORYOU besluiten om ‘de cloud in te gaan’
en gebruik te maken van Office 365, willen zij meestal allereerst hun e-mail overzetten. CLOUDFORYOU zorgt daarvoor. Maar met Office 365 kun je veel meer, en de wens om daar ook mee aan de slag te gaan volgt meestal snel: documenten naar de cloud, samenwerken in de cloud, een intranet. Dat kan met SharePoint Online van Microsoft. Maar hoewel CLOUDFORYOU die service levert, hebben zij niet de specialistische kennis om klanten te helpen ermee te werken.

 

De oplossing

CLOUDFORYOU ging op zoek naar
een partij die wél die diepgaande kennis van SharePoint Online heeft, en daar ook componenten voor ontwikkelt. Zoals gebruiksvriendelijke werkomgevingen zodat documenten zoeken, openen en delen eenvoudig worden. Het moest daarnaast een partij zijn die net als CLOUDFORYOU op abonnementsbasis per gebruiker werkt. Die partij is meetroo. Ook omdat zij werken met basiscomponenten die ze razendsnel kunnen inzetten voor klanten. Traditioneel complexe projecten als het opzetten van een intranet of het automatiseren van een bedrijfsproces, zijn daardoor opeens heel eenvoudig.

 

De voordelen

- Zeer specialistische kennis van SharePoint Online
- meetroo zet die kennis om in gebruiksvriendelijke toepassingen voor SharePoint Online
- Zeer snel op te zetten dankzij basiscomponenten
- Prijs op abonnementsbasis, per gebruiker per maand

 

‘SharePoint Online is het domein van meetroo; zij zorgen ervoor dat onze klanten het optimale uit Office 365 halen’ Menno Windsma van CLOUDFORYOU

 

Office 365 is een uitkomst voor het MKB. E-mail, documenten, HRM...alles kan zó de cloud in...maar de overgang van het ene naar het andere systeem is en blijft lastig. Er is altijd de angst om belangrijke mails en bestanden kwijt te raken, en hoe werkt dat nieuwe systeem eigenlijk? CLOUDFORYOU helpt MKB’ers met die overgang. Voor specifieke terreinen zetten zij specifieke specialisten in; zelf kunnen ze een hoop, maar ze willen niet álles in eigen huis hebben.

 

‘Wij willen samenwerken met partijen die net zo gespecialiseerd zijn als wij, op aanvullende terreinen’


Onze expertise ligt op het leveren van de cloudoplossingen inclusief de inrichting, migratie, management en support op afstand, aldus Menno Windsma van CLOUDFORYOU. Maar Office 365 bestaat uit veel onderdelen. Als we overal even goed in willen zijn, moeten we enorm veel extra kennis opbouwen. Die hebben we nu niet. En belangrijker nog: die wíllen we ook niet. We willen samenwerken met partijen die op een specifiek terrein net zo gespecialiseerd zijn als wijzelf. Microsoft Exchange Online, de clouddienst van Office 365 voor e-mail, agenda en contactpersonen, is het terrein waar CLOUDFORYOU alles vanaf weet. Het e-mailprogramma Outlook is daarvoor gemaakt. Iedereen kan daarmee werken, en wij zorgen voor een soepele overgang van het oude mailsysteem naar Exchange Online. Zodra dat gebeurd is, kan de klant direct in de cloud werken.

Microsoft SharePoint Online, de dienst om documenten te delen en in de cloud met elkaar samen te werken, werkt heel anders: Niet alleen de migratie, maar ook de manier waarop je ermee
werkt. Waar klanten behoefte aan hebben, is een gebruiksvriendelijk portaal zodat die online samenwerking ook daadwerkelijk mogelijk wordt. Zoals een intranet, waarop onder andere kennis met elkaar gedeeld kan worden. Maar daarvoor moet je componenten, software, ontwikkelen. 
En zodra je dat gaat doen, moet je die software onderhouden, updaten, etc. Je moet goede ontwikkelaars in dienst hebben. En dat willen we zelf niet doen. Daar hebben we meetroo voor. 

 

‘meetroo ontwikkelt componenten voor SharePoint Online tegen een fractie van de kosten die deze trajecten normaal gesproken kosten’

Klanten van CLOUDFORYOU willen altijd eerst
de cloud in met hun e-mail. SharePoint Online volgt meestal snel: Samen met meetroo kwamen we op de meest gewilde SharePoint Online-oplossingen van MKB’ers: een intranet, een documentenomgeving, een serviceportaal en een omgeving om hun workflows te stroomlijnen. Traditioneel zijn dat tijdrovende en kostbare projecten: Ontwikkelaars bieden dan ‘maatoplossingen’ aan: van de grond af gaan ze iets ontwikkelen, specifiek voor die organisatie. De kosten lopen dan al snel hoog op. meetroo werkt zo niet: “Het slimme van hen is dat ze basiscomponenten hebben ontwikkeld, op basis van waar het MKB behoefte aan heeft. Wil een bedrijf een intranet? meetroo pakt op basis van hun wensen de juiste componenten van de plank, zet die snel in elkaar, en binnen no-time kan de klant aan de slag. Zo heeft meetroo al meerdere klanten van CLOUDFORYOU geholpen met een documentomgeving of workflowomgeving. Tegen een fractie van de kosten van traditionele trajecten. Net als wij biedt meetroo abonnementen op basis van een vast bedrag per maand, dat te allen tijde bijgesteld kan worden al naar gelang de klant groeit of juist krimpt.

 

‘We bellen meetroo, en we weten dat we onze klant via hen goed helpen’


Voor CLOUDFORYOU biedt de samenwerking ook veel voordelen: Wij hoeven onze klanten niet teleur te stellen wanneer zij met SharePoint Online aan de slag willen. Nu bellen we gewoon meetroo, en we weten dat we onze klant via hen goed kunnen helpen. Het is heel prettig om samen te werken met een partij die denkt zoals wij, en specialist is op een gebied dat de onze aanvult. SharePoint Online is hún domein, en zij zorgen ervoor dat onze klanten het meeste uit hun Office 365-abonnement halen. De cloud biedt ongekende mogelijkheden, maar als MKB’er heb je goede partners nodig om die te benutten. meetroo is zo’n partner.

 

Download hier de PDF versie van het referentverhaal

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Word partner

KLANTEN