BLOG PAGE

STAY UP TO DATE

Zoeken en vinden?

Er gaat nog veel fout bij het zoeken naar informatie. We zoeken van alles op het internet, maar of het antwoord dat we vinden ook correct of actueel is dat weten we vaak niet. Het zoeken naar informatie binnen de eigen organisatie kent nog veel grotere problemen; er is bij de meeste organisaties geen goed startpunt om te zoeken en maar een klein deel van de bedrijfsinformatie is doorzoekbaar. Dit is wat ik ervan vind:

“Bedrijven doen veel te weinig aan het vindbaar maken van interne informatie!”

Hoe kan het zijn dat bijna geen enkel bedrijf een goede interne zoekmachine heeft? Snel toegang hebben tot informatie is van grote waarde voor een onderneming. Er bestaan voorbeelden van bedrijven die failliet zijn gegaan, waarbij in de ‘post mortem analyse’ naar voren kwam dat slecht beschikbare informatie een belangrijke rol heeft gespeeld in de ondergang. Sommige informatie, zoals eerder uitgevoerde onderzoeken of advies rapporten uit het verleden, kunnen gezien worden als verborgen schatten. Documenten waarin gedurende de jaren de principes of redenering wordt uitgelegd rond de levering van producten of diensten zijn de kroonjuwelen van een organisatie, maar zo worden ze zelden behandeld.

Waarom vinden we niet wat we zoeken?

Dit kent meerdere oorzaken, om te beginnen wordt er in iedere organisatie veel te weinig informatie vastgelegd en als het wordt vastgelegd wordt het opgeslagen op een plek waar maar een beperkt aantal mensen bij kunnen. Of men kan er wel bij maar bijna niemand weet dat de informatie op die plek te vinden is. Daarnaast staat informatie ook nog vaak op plekken die niet te doorzoeken is en moet iemand die de informatie zoekt toevallig in de juiste folder kijken (10 niveaus diep) en dan ook nog op basis van alleen een titel kunnen begrijpen waar het document over gaat. Doordat het document niet inhoudelijk doorzoekbaar is, is de kans klein dat het gevonden wordt. Een bijna net zo groot probleem is dat het ‘Google page ranking algoritme’ niet werkt binnen een organisatie. Dit omdat dit algoritme in de kern werkt op basis van ‘hoeveel andere bronnen een verwijzing maken naar het document (of pagina)’ en binnen organisaties wordt zelden gelinkt naar andere interne bronnen.

Vindbaarheid versus bruikbaarheid en echtheid

Zonder dat je het je beseft ben je waarschijnlijk meerdere keren per dag op zoek naar informatie via Google of Bing. Of je altijd de juiste informatie krijgt is echter maar de vraag. Wie er namelijk in slaagt om de meeste bezoekers naar de pagina te krijgen komt op een hogere ranking terecht. Google bepaalt daarmee wie als eerste te zien is. Helaas kan daar ook nepnieuws tussen zitten. Het vinden van unieke interne informatie die bruikbaar en echt is zou dan ook veel meer aandacht moeten krijgen. Deze informatie en kennis zou binnen ieder organisatie veel beter beheerd moeten worden. Want, nog nooit heeft volledige, correcte en actuele informatie zo veel invloed gehad op het succes van een organisatie in nu.

Dat is waarom we ons de volgende twee vragen stelden:

Ten eerste; zou het mogelijk zijn om je interne bedrijfsinformatie ook op een Google-achtige manier te vinden?

Ten tweede; Zou het mogelijk zijn om zowel interne-als externe zoekmachines met elkaar in één centrale informatie HUB samen te brengen? Als dat dan zou lukken zou dat van een enorme toegevoegde waarde zijn. Bedrijven moeten juist nu, in een tijd van snelle ontwikkelingen, beschikken over accurate en unieke kennis om nog sneller te innoveren.

We zijn erin geslaagd!

Hoe? Neem maar contact met mij op, dan vertel ik je precies hoe blij wij zijn met het snel vinden van accurate en correcte informatie.

Maarten Visser – Tel: 06 – 43009572 – mvisser@meetroo.nl

volg ons

en mis nooit de laatste updates