BLOG PAGE

STAY UP TO DATE

Digitale transformatie is een avontuur

Wie gaat er mee en waarom?

Avonturen zijn gaaf, maar je moet wel iedereen mee krijgen. Om deze uitspraak wat kracht bij te zetten geef ik twee fictieve voorbeelden van hoe je mensen kunt bewegen om een schip te bouwen:

Je kunt op een zeepkist gaan staan, iedereen bij elkaar roepen en zeggen dat je samen een schip in elkaar gaat timmeren van een stapel oude planken om de grote oceaan over te steken. De kans dat iemand het grote avontuur met je aan durft te gaan is niet zo groot.

Je kunt ook vertellen dat je op ontdekkingsreis gaat naar een mooi continent met altijd mooi weer, witte stranden, alleen maar gelukkige, mooie mensen en een overvloed aan eten en drinken. De kans dat er gelijk een aantal mensen hun hamer pakken is vele malen groter.

Verandering moet je altijd goed verpakken

Elk goed avontuur begint dus met een goed verhaal en vooral een duidelijke en aantrekkelijke boodschap. Als je deelneemt in de kerngroep van een project waarbij het gaat om digitale transformatie, dan gaat het om nieuwe manieren van werken. Dat betekent vooral verandering en verandering is niet iets wat iedere medewerker zomaar zal waarderen.

Sterker nog, je zult zelf ook wel mensen om je heen herkennen die graag alles bij het oude willen laten en het nut van jouw project niet inzien. Bedenk dus bij alles wat je doet hoe je het einddoel en de meerwaarde voor andere het beste kan communiceren.

Zelfde taal op het schip

Een goed veranderingsproces begint met het spreken van normale en duidelijke taal. Een belangrijke tip is om jargon te voorkomen, hoewel dat soms een uitdaging is. Als je in de IT werkt raak je je jargon niet zomaar kwijt. Ook ik merk wel eens dat ik terugval op het benoemen van productnamen en IT jargon. Waar het om gaat is dat IT steeds meer draait om het faciliteren van bedrijfsprocessen. Het begrijpen van deze processen begint door het stellen van de juiste vragen, in termen die iedereen begrijpt.

Het avontuur van de digitale transformatie

Persoonlijk voel ik mij elke dag op reis en hoop ik dat je mee op avontuur gaat. Daarbij gaan we zorgen dat medewerkers plezieriger, efficiënter en beter gaan werken. Wat je je later zult herinneren zijn de blije gezichten van medewerkers. Dit avontuur start met het verkennen van de organisatie, want als je het hele kantoor digitaal wilt maken zal je de processen moeten begrijpen en je moeten verdiepen in de manier waarop informatie door de organisatie stroomt. Duidelijke communicatie is van belang om medewerkers aan boord te krijgen en aan boord te houden.

Cloud vraagt om naar business processen te kijken

Dat Cloud vraagt om naar de diverse business processen te kijken verduidelijk ik graag met een voorbeeld van een HR afdeling. Vroeger ten opzichte van nu.

"Van lift naar digitaal loket"

Vroeger

Toen er nog geen digitale werkplekken bestonden stapte je gewoon de lift in naar de HR afdeling. Sommige deuren stonden letterlijk open en sommige deuren bleven dicht. Al gauw werd duidelijk waar je wel en geen inzage in kon krijgen en waar je je wel of niet op deze afdeling mocht vertoeven.

Tegenwoordig

Je kunt de medewerker een fantastische service bieden. Niemand hoeft meer de lift in te stappen, maar iedereen gaat naar zijn digitale bureaublad waar het “HR loket” een icoon heeft gekregen. Dan zal je als IT afdeling of cloud service provider moeten begrijpen welke digitale deur open mag staan of dicht moet blijven. Wat is persoonlijk en privacy gevoelig en wat mag door iedereen worden ingezien. Een steeds actueler onderwerp overigens.

Eerst het proces begrijpen, dan de desktop icoon

Dit is slechts één voorbeeld. Het zou ook kunnen gaan om een koppeling naar een externe Payrol organisatie. Of een marketing afdeling die gezamenlijk met een aantal collega’s en een extern reclamebureau willen werken aan een project.
Achter elk digitaal loket dat je beschikbaar maakt op de desktop van de medewerker moet je het proces begrijpen. De extra uitdaging is dat cloud niet alleen gaat over interne processen, maar ook om het makkelijk samenwerken met mensen buiten de organisatie.

Faciliteer het proces en ga in gesprek

We leven in een tijd waarbij het bij IT afdelingen en IT leveranciers niet meer gaat om een gebouw per klant te bouwen. Je huurt nu faciliteiten die je nodig hebt bij Microsoft (Office 365 en Azure) en gaat deze omgeving inrichten naar de behoeften van de gebruikers. Dat vraag om een totaal andere aanpak, waarbij het goed faciliteren van de diverse businessprocessen een fantastische uitdaging is om nog meer 'happy workers' te realiseren.

Samenvattend

Het avontuur van digitale transformatie slaagt als je in staat ben om:

• de meerwaarde aan medewerkers goed uit te leggen

• duidelijke begrijpbare taal te spreken, zonder jargon

• veel meer vragen te stellen dan je ooit gewend was

• je echt te verdiepen in de businessprocessen

• verder te kijken dan de interne organisatie, maar ook daarbuiten.


Een goede reis en ik stap graag in!

Maarten Visser

volg ons

en mis nooit de laatste updates