BLOG PAGE

STAY UP TO DATE

Digitale Werkplek Update: OneDrive for Business Files Restore

Dit jaar introduceren we de Digital Werkplek Updates. Korte bitesize videos waarin wij nieuwe tools en features introduceren voor de digitale werkplek, Office 365, Azure en SharePoint. We starten met de OneDrive for Business Files Restore. 

 

 

In Mei 2017 hadden we WannaCry. Een ransomware cryptoworm, die bij 300,000 computers bestanden ging versleutelen. Ook zijn er nog andere oorzaken waardoor bestanden massaal verwijderd of corrupt raken, en dan is het erg fijn wanneer dit eenvoudig ongedaan gemaakt kan worden.

Het is al een paar jaar mogelijk om verwijderde bestanden In OneDrive en SharePoint terug te zetten. Een bestand kan 93 dagen (3 maanden) na het verwijderen teruggezet worden.

Om grote hoeveelheden bestanden te kunnen terugzetten in OneDrive, moet nu nog de hele OneDrive omgeving teruggezet worden, waardoor je later toegevoegde bestanden tussen het back-up moment en de gebeurtenis (bv. malware incident) kwijt zou zijn.

Wanneer versiebeheer aanstaat is het al mogelijk om een eerdere versie terug te zetten. Alleen wanneer het om duizenden bestanden gaat is dit geen pretje om te doen. OneDrive for Business Files Restore kan gezien worden als een uitbreiding op de versiebeheer functionaliteit die we al kennen in SharePoint en OneDrive for Business.

Om het te laten werken is het dan ook belangrijk dat versie historie niet wordt uitgezet, anders werkt de feature niet. 

File Restore brengt Self Service Recovery, van de afgelopen 30 dagen, waarbij een set van een bepaald aantal transacties teruggedraaid kan worden. Denk aan alle delete of update acties op een bepaalde dag. In de video is een eerste indruk te krijgen van hoe dit er in de user interface uitziet.

Deze nieuwe Office 365 feature zal vanaf eind januari 2018 starten met uitrollen en alle klanten zullen half februari over deze functionaliteit beschikken.

Later dit jaar komt deze functionaliteit beschikbaar voor SharePoint Lijsten en Document Bibliotheken.

volg ons

en mis nooit de laatste updates