BLOG PAGE

STAY UP TO DATE

Plezierig aan het werk in de digitale werkomgeving?

Heeft Het Nieuwe Werken gebracht wat werd verwacht?

Idealiter zouden medewerkers een lach op het gezicht moeten hebben tijdens het werken doordat ze zich productief voelen en hun werkzaamheden efficiënt kunnen uitvoeren. Toch gaat er dagelijks nog veel productieve tijd verloren omdat medewerkers afhankelijk zijn van collega’s om werk gedaan te krijgen. Denk alleen maar aan je e-mail inbox die vaak vol zit met vragen.

Het steeds meer digitaal werken betekende ook dat de gemiddelde kantoormedewerker werd geconfronteerd met ‘weer een systeem erbij’ om zijn of haar informatie in op te slaan of met elkaar te delen. Werken medewerkers wel plezieriger met al die digitale systemen en is de toegang tot kennisbronnen niet versnipperd geraakt?

Toegang tot kennis – de realiteit

Een medewerker herinnert zich recent informatie te hebben ontvangen over een bepaald onderwerp en is er nu naar op zoek. Er stond een link in een e-mail, maar van wie kwam die ook alweer? Een medewerkster van de administratie heeft haar manager nodig, omdat ze niet precies weet welke betalingsregeling er met de klant is afgesproken. Helaas, hij is met vakantie. De klant moet nu wachten, wat een service gerichte medewerker pijn in zijn buik kan opleveren.

Twee praktijkvoorbeelden die slechts illustreren dat snelle toegang tot kennis zelden realiteit is. Het aantal bronnen waar informatie wordt opgeslagen, de toegankelijkheid van deze bronnen en de afhankelijkheid van kennis of informatie van anderen spelen daarbij een belangrijke rol.

Daarnaast kun je je afvragen of de informatie die beheert wordt op het intranet altijd wel up-to-date is. Nieuwe informatie toevoegen en bijhouden daar neemt niet iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid voor. Dat ene e-mailtje met die link erin, of de kennis die in iemands hoofd zit, is vaak veel waardevoller en actueler, opdat een traditioneel intranet vaak niet actief beheerd wordt.

“Benut het maximale potentieel van de kennis van medewerkers”

Toegang tot kennis, door het combineren van informatie uit Office 365, externe databronnen en IT hulpmiddelen in één dashboard: meetroo entree.

Een project-of werkgroep bestaande uit vaste-en flex medewerkers werkt samen via één dashboard waarin alle benodigde informatie staat. De marketingmedewerker die dagelijks tientallen externe kennisbronnen gebruikt ziet de links naar deze bronnen op zijn of haar dashboard.
Een administratief medewerker kan de klant snel voorzien van de juiste informatie omdat ze vanaf haar dashboard slechts een icoon hoeft aan te klikken om in de juiste applicatie te komen.

Volg binnenkort ons webinar om te leren over de mogelijkheid om Meetroo Entrée kostenloos aan te bieden aan klanten.

Work happy!

volg ons

en mis nooit de laatste updates