BLOG PAGE

STAY UP TO DATE

Microsoft: meer inhoud, meer mens, minder technologie

 

Dat Microsoft goed bezig is, werd me duidelijk op het Ignite Congres in Orlando afgelopen september. Tijdens dit jaarlijkse evenement van Microsoft worden de nieuwste producten gelanceerd en delen Microsoft medewerkers en externe sprekers hun kennis en inzichten. Enorm inspirerend! Hier ontmoet ik vakgenoten en hoor wat er het komende jaar gaat gebeuren. Eén ding is duidelijk: we gaan veel mooie verbeteringen zien.

Meer inhoud, meer mens, minder technologie

Gebruikersgemak wordt de komende tijd verder geoptimaliseerd en belangrijke functionaliteiten die misten rond SharePoint worden opgevuld. Dankzij de focus op digitale transformatie gaat het steeds meer om de inhoud, de mens en minder over de technologie. Een groot pluspunt voor de hele IT-industrie!

"Ik ga dit niet snappen"

Vroeger was dat wel anders. Als ik een SharePoint project startte in een organisatie hoorde ik vaak opmerkingen als: "Ik ga dit niet snappen, hiervoor ben ik niet capabel genoeg." Medewerkers werden overspoeld door technische informatie, waardoor de helft al in een vroeg stadium afhaakte. Vervolgens werd zo'n project dan getrokken door een IT of communicatie afdeling. Zij waren eigenaar van het nieuwe programma en de rest van het bedrijf voelde deze verantwoordelijkheid vaak niet. Zie hier één van de hoofdredenen waarom intranet en kennisbanken niet werden bijgehouden en onvolledig bleven.

Meer plezier en vertrouwen

Gelukkig behoort dat steeds meer tot het verleden. Dankzij de Cloud gaat minder tijd op aan het inrichten van technologie. Hierdoor kunnen IT-leveranciers zich sneller richten op het leveren van oplossingen en het automatiseren van processen. De trend om direct bruikbare oplossingen te leveren, zoals Microsoft Teams en ons Meetroo Entree, zorgt ervoor dat medewerkers meer plezier en vertrouwen krijgen in het gebruik van IT hulpmiddelen. En dankzij de beweging richting een decentraal intranet - zie mijn vorige blog – zijn afdelingen en kennisgroepen meer gefocust op hun 'eigen deel van het intranet’, en zorgen ze dat informatie en kennis beter beschikbaar worden.

User stories

De belangrijkste user stories, zoals het creëren en opslaan van een document of het publiceren hiervan naar de rest van de organisatie, vereisten tot voor kort nog een hoop, niet altijd even logische, handelingen. Doordat Microsoft hier nu beter op lijkt te letten, en een goed platform biedt voor partijen zoals Meetroo, kunnen gebruikers veel eenvoudiger in een ‘productieve flow’ terechtkomen. Ze worden niet meer geblokkeerd door technologie. Zo levert Meetroo Entree een extra laag op SharePoint, waardoor informatie makkelijker te publiceren en te consumeren is. Het kost weinig moeite, de handelingen zijn eenvoudig te herhalen, waardoor mensen veel zelfstandiger kunnen werken. Zo wordt SharePoint nog fijner in gebruik, met Entree als kers op de taart ;-)

volg ons

en mis nooit de laatste updates