BLOG PAGE

STAY UP TO DATE

Snap jij het nog?

 

In een tijd waarin de technologie continue in beweging is, en we struikelen over de immer wijzigende “next big thing”, is het soms lastig alles bij te houden. Vind ik het soms lastig het bijbehordende veranderende jargon te blijven begrijpen. Zelfs de Wikipedia uitleg staat soms bol van het jargon.

Dit inspireerde Jigsaw tot het starten van het project Analogue analogies dat later Sideways dictionary werd. Sideways dictionairy, “technology explained simply”, is een woordenboek dat gebruikt maakt van analogieen om ingewikkelde theorien uit te leggen. En net als Wikipedia worden gebruikers uitgenodigt de analogieën te beoordelen en hun eigen analogieën toe te voegen. Nick Ashbury vertelt over de totstandkoming en hoe je technologie toegangkelijk maakt.   

 

Toegankelijkheid is ook de focus van Matt wade, die anderen helpt productiever te zijn door ze te helpen beter gebruik te maken van office563. “Office 365 is als naam verkeerd gekozen. Office 365 is eigenlijk gewoon windows in de cloud, niet office in the cloud.” Hij heeft een periodiek systeem van Office 365 opgesteld om de logica van office tools toe te lichten. In deze blog van Hyperfish vertelt hij over de totstand koming van deze infografic en licht hij ook de elementen toe.  

volg ons

en mis nooit de laatste updates