BLOG PAGE

STAY UP TO DATE

Hoe ben je wel productief met Microsoft teams

 

 

Sinds het begin van het jaar is het er, Microsoft teams. Ineens is het een stuk makkelijker samen te werken van af verschillende locaties. En dat binnen de eigen, veilige, digitale bedrijfsomgeving. We zien dat veel partners en klanten zijn begonnen met het werken met Microsoft Teams. Veel hebben nog wel moeite het een vaste plek te geven in hun dagelijkste werk. De techniek biedt weinig handvatten over hoe het praktisch aan te pakken. En als je niet uitkijkt heeft het een negatief effect op je productiviteit.

 

Jason Fried, oprichter en CEO van Basecamp heeft door ervaring geleerd dat het ook verkeerd kan. Hij werkt al sinds 2006 met tools die lijken op Microsoft teams. Zijn organisatie bestaat namelijk uit een team dat in 16 verschillende landen op verschillende continenten zit. In de blog “Is group chat making you sweat?” vertelt hij over het soms verkeerde effecten van bijvoorbeeld de group chat. Want als je niet oplet met het gebruik kan dat heel vermoeiend zijn, hetzelfde gevoeld dat je kunt krijgen van een hele dag vergaderen. Of het verkeerde idee van consensus, ‘want het is toch besproken in de group chat?” Gelukkig heeft het ook positieve kanten en ook deze deelt hij. Dankzij deze techniek is het hem gelukt een succesvol bedrijf neer te zetten waarbij medewerkers zich betrokken voelen bij het bedrijf, de collega’s en hun werk. Ondanks de vaak grote afstand.

 

En niet denken “ik ben goed in multitasking, mij overkomt dat niet”. In het artikel “Multitasking, de garantie dat je werk beneden peil is”ontrafelt Jerome Iveson de mythe van multitasking: “In zijn onderzoek ontdekte MIT neuroscientist Earl Miller dat als mensen denken te multitasken, ze eigenlijk heel snel van de ene naar de andere taak switchen. En iedere switch heeft een nadelig effect op de cognitieve denkprocessen. De zogezegde cognitieve kosten; denk aan de tijd die het kost om je opnieuw te verdiepen in de materie, de zin die je hebt iets op de pakken, het feit dat het doen van het ene je belemmert in het doen van iets anders op hetzelfde moment, en meer. Doordat er zoveel gaande is stijgt ook de productie van cortisol, het stress hormoon. Daardoor kun je je erg uitgeput voelen, zelfs aan het begin van de dag. Aanvullend geeft ook hij enkele praktische adviezen om gefocust aan de slag te gaan. Zoals bijvoorbeeld het terugtrekken om geïsoleerd te werken voor een taak die veel aandacht vraag. Of als dat geen optie is, een koptelefoon opzetten. De tip van binaural beats heeft mij een stuk productiever gemaakt.  

 

Work happy!

volg ons

en mis nooit de laatste updates