BLOG PAGE

STAY UP TO DATE

Wat wij lezen: De mens centraal

  

Vanuit onze activiteiten en persoonlijke interesses lezen wij veel artikelen. Soms komen we verhalen tegen waarvan we denken “WOW, dat is vernieuwend, inspirerend, grappig of een goede uitleg, Dat moeten we delen!” Daarom introduceren wij een nieuw onderdeel aan onze mailing: “Wat wij lezen”.

 

Voor de kickoff beginnen we dichtbij. Onze Slogan “work happy” is gebaseerd op het feit dat wanneer mensen zich op het werk productief voelen, ze als mens gelukkiger zijn. Een groot probleem is de constante stroom aan push informatie waar we dagelijks in kunnen verdrinken. Het lijkt soms wel alsof wij dienend zijn aan de technologie; terwijl technologie ons leven juist makkelijker moet maken. Of zoals Yaacov Cohen zo mooi verwoord in Humanizing the Digital Workplace Experience; het is tijd voor een “digital humanist approach”. Een aanpak waarbij bij het ontwikkelen van nieuwe technologieen de mens centraal staat.  

 

Onze mobiel toont hiervan natuurlijk mooie (en minder mooie) voorbeelden. Vrij vlot was het mogelijk tekst te dicteren aan onze mobiel om als gesproken bericht te delen, of in bepaalde apps, uitgetypt in tekst te gebruiken in berichten of mail. Met de introductie van virtuele assitants zoals Siri, Alexa en Cortana gaat dit nog een stap verder. Door gebruik van natural language processing leren systemen menselijk taalgebruik interpreteren en daarop te reageren of een commando uit te voeren. 10% van alle search opdrachten worden inmiddels uitgevoerd via Google Voice Search. Door die stijgende populariteit heeft Google besloten dit ook beschikbaar te maken voor de desktop.

 

Aansluitend hierop is de oprukkende chatbot die dankzij de snelle ontwikkelingen in machine learning en natural language processing toegankelijker wordt. Naar verwachting zal dit een positief effect hebben op de productiviteit van informatiewerkers. De leukste oplossing die wij laatst voorbij zagen komen is de Mando koelkast genoemd in het artikel “seven reasons why digital workplace chatbots are here to stay”. De koelkast met bier van de Mando Agency gaat pas open als iedere medewerker zijn timesheet heeft ingevoerd.

volg ons

en mis nooit de laatste updates