BLOG PAGE

STAY UP TO DATE

Uniformiteit en communicatie, twee zaken die vaak nog niet goed gaan binnen de IT

In mijn ogen is de wijze waarop een intranet is ingericht altijd te ingewikkeld geweest. Bij elke organisatie werkt het anders en vaak zit het onlogisch in elkaar. Ga je bij een nieuw bedrijf werken, dan duurt het soms maanden voordat je je weg weet te vinden in alle applicaties en informatiebronnen die de organisatie in huis heeft. Zelfs een medewerker die al jaren ergens werkt, heeft vaak nog problemen informatie te vinden! Dat is natuurlijk onacceptabel. Een medewerker portaal zou moeten werken alsof je in een nieuwe auto stapt. Binnen een paar minuten rijd je weg en intuïtief vind je de verlichting, verwarming en ruitenwissers. Zo zouden medewerkers een medewerker portaal ook moeten ervaren.

Tweerichtingsverkeer

Waar ik me ook altijd aan heb geërgerd, zijn de vaak beperkte mogelijkheden voor communicatie tussen IT-leveranciers en de medewerkers van hun klanten. Niet wat betreft het meedenken over de functionaliteit, maar met name over het optimaliseren van de inhoud. Soms schuiven bij de start van een project nog tijdelijk een paar medewerkers aan, maar vaak is er te weinig tijd, of zijn de juiste mensen niet beschikbaar. En communicatie over en weer gedurende de jaren dat de oplossing wordt gebruikt, is er helemaal niet. Vreemd, omdat applicaties, content en de organisatie zelf immers continue veranderen! Hoe kunnen we ervoor zorgen dat IT-leveranciers constant waarde blijven leveren rond informatievoorziening bij hun klanten? En hoe maken we mogelijk dat medewerkers ten allen tijde kunnen bijdragen aan kwaliteit en volledigheid van applicaties en informatie?

Next Web Conference

Tijdens The Next Web Conference op 18 mei in Amsterdam lanceren wij ons nieuwste product dat deze twee problemen (en meer) oplost: ons belangrijkste product sinds de oprichting van onze organisatie. Nieuwsgierig? Kom dan 18 mei naar onze stand op The Next Web Conference in Amsterdam of registreer je nu voor onze product launch webinar vanaf het event.

volg ons

en mis nooit de laatste updates